Wellnessfood voor thuis
Een heerlijk recept van onze eigen chefkok Egbert Beens, exclusief voor jou!
Noedelsoep met paddestoelen
Deze vegetarische soep is juist nu extra goed en gezond. Dat zit ‘m vooral in de kracht van paddestoelen. Ze bevatten behoorlijk wat vitamine B2 en B3 en zijn rijk aan het mineraal koper. Goed voor je energiepijl. De paddestoel is bovendien de enige plantensoort die vitamine D bevat, oftewel vitamine zonnestraal. Extra goed voor je nu je veel binnen zit.
Wat heb je nodig?
- 4 tenen knoflook
- 4 cm verse gemberwortel
- Arachideolie
- 30g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 wortel
- 1 verse rode peper
- 1tl ingelegde sushigember
- 2 lente uitjes
- 2 volle el rode misopasta
- Sojasaus
- 200g eiernoedels
- 2 stronkjes baby paksoi
- 250g gemengde paddenstoelen
- 1 el sesamzaad
Bereidingswijze:
Pel en schil de knoflook en gember, snijd ze in dunne plakjes en doe ze met 1 eetlepel olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak ze 2 minuten en voeg het eekhoorntjesbrood en 1,5 liter kokend water toe, leg een deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur koken.
Boen ondertussen de wortel. Rasp hem met de rode peper op een grove rasp en meng er de sushigember door. Hak de lente uitjes schoon, snijd ze in dunne ringen en zet ze opzij. Roer wanneer de tijd erop zit de misopasta en 2 eetlepels sojasaus door de bouillon. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over vier warme kommen.
Breng de bouillon op smaak met de sojasaus en zwarte peper. Snijd de stronkjes paksoi doormidden of in kwarten en doe ze met de paddenstoelen bij de bouillon, en kook ze niet langer dan 1 minuut mee. Verdeel de groenten over de kommen, schep er de bouillon over en serveer de soep met de pickles, lente uitjes en sesamzaad.
Eet smakelijk!